FAKTA OM BYEN MANCHESTER

Hjem > Manchester United > Fakta om byen

Stor-Manchester er med sine 2,5 millioner innbyggere Englands tredje største by.

Sentrum av Manchester er kjent for å være oversiktlig, og å være rik på kultur og uteliv. Det bor mange studenter i Manchester, noe som bidrar til at Manchester “by night” vrimler av liv og god stemning. Er du interessert i kunst, museer og teater er mulighetene mange i Manchester! Manchester er også Storbritanias største finans og handelssenter, utenom London.

Fra gammel industriby – til en topp moderne storby


På 90 tallet var det ikke mange grunner for å besøke Manchester, utenom å se Manchester United spille fotball. Byen var kjent som en lite sjarmerend by, som hadde lite å by på. Byen var mest kjent for industriarbeidere som gikk rundt i byen, og ikke særlig mer enn det. Dette bildet har definitivt endret seg de siste 15-20 årene. Byen er kraftig modernisert, og kan i dag tilby et rikt utvalg av kafeer, teatre, museer utesteder og restauranter.

Etter den tragiske IRA bomben i 1996, som la store deler av byens sentrum i ruiner, startet en “gjennoppbygging” av byen, og etter dette har utviklingen av byen vært til det svært positive. Var du i Manchester på tidlig 90 tall, og vender tilbake i dag, så vil du knapt kjenne byen igjen!

Store artister og band i Manchester

Manchester trekker også til seg store artistnavn, takket være de nye og moderne innendørsarenanene Bridgewater Hall, og Manchester Evenig News Arena, sistnevnte er med sine 20.000 seter Europas største innendørsarena. Artister og band som har spilt i Manchester de siste årene er blant annet Rihanna, The Killers og Bruce Springsteen.

Gode muligheter for shopping

Manchester har et stort og rikholdig utvalg når det gjelder shopping. Spesielt er kjøpesentrene Arndale Centre og Trafford Centre kjent for sitt rike utvalg av alt man kan ønske seg innen shopping. Arndale Centre finner man i sentrum av Manchester, og er med sine 240 butikker et av Storbritanias største innendørs kjøpesenter. Trafford Centre ligger ca 15 minutter med bil fra sentrum av Manchester, og er med sine 280 butikker Storbritanias største kjøpesenter, målt i areal. Senteret har 10.000 parkeringsplasser, og ca 30.000 personer er innom senteret, hver uke! Arndale Centre og Trafford Centre er perfekt for shopping!

Manchester passer for alle – også par

Manchester er mest kjent for fotballen, men byen passer utvilsomt for flere enn fotballelskere! Planlegger du og kjæresten en utenlandsreise, kanskje med et annet par? Reis til Manchester og kombiner fotball, pub og shopping! Perfekt for både han og henne!

© 2019 BERGENSPORTSREISER.NO

Levert av Mint Media AS